Of het mogelijk is om parketvloeren over vloerverwarming te leggen?
Jazeker, maar je moet wel weten hoe.

De ontwikkelingen van parketvloeren staan niet stil. Al zo een 15 jaar lang wordt er uitgebreid getest, onderzoek gedaan en gekeken naar welke parketvloeren geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming. Door deze wetenschappelijke onderzoeken en onze kennis kunnen wij met een gerust hart een geschikte parketvloer in combinatie met vloerverwarming voor je plaatsen.

Parket op vloerverwarming

Bij parket op vloerverwarming zijn een aantal voorwaarden belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de juiste verlijming en de meest geschikte planken. Ook moeten de planken voldoen aan bepaalde breedtes en diktes, het is natuurlijk wel van belang dat er nog steeds genoeg warmte doorheen komt. Vooraf kunnen we desgewenst een lijm- en vloerplan opstellen. 

Eiken vloeren in combinatie met vloerverwarming

Bij parket in combinatie met vloerverwarming wordt vaak voor een eiken vloer gekozen. Dit is een ontzettend stabiele houtsoort en leent zich hier uitstekend voor. Ook andere type vloeren zijn mogelijk. De unieke, natuurlijke uitstraling van een kwaliteitsparketvloer gaat bijvoorbeeld gepaard met een aantrekkelijk hoog rendement.

Voorwaarden parketvloer met vloerverwarming

Samen met specialisten en experts binnen hout- en lijmfabrikanten weten wij als geen ander aan welke voorwaarden een parketvloer moet voldoen. Alles kan gedocumenteerd worden opgeleverd. Zo ben je als klant verzekerd voor eventuele ongemakken. Wij vertellen je graag nog meer over parket op vloerverwarming, zoals over de geschikte houtsoorten, rendement en mogelijke legpatronen.